Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
 • Pagina:
 • 1

Onderwerp:

Hoe werkt het HBN forum? 2 jaren 2 maanden geleden #2243

Hieronder een printscreen over het invoegen van je foto's zodat ze gelijk mooi groot in het bericht komen te staan in plaats van kleine tumbnails.


Bijlagen:
Discussie gesloten.

Hoe werkt het HBN forum? 3 jaren 11 maanden geleden #58

Dit forum is op 30 augustus 2016 geheel vernieuwd. Mensen die reeds geregistreerd waren wordt verzocht een nieuwe registratie te maken.
Zo kunnen we allemaal met een fris en veel beter werkend forum verder genieten van de HBN fotohutten.


Dit kleinschalige forum is in het leven geroepen om resultaten en ervaringen van de fotohutten te delen. Het heeft een dubbele functie; natuurlijk vooral anderen van je foto's te laten genieten. Maar tevens geeft het een mooi beeld van de actuele stand van zaken per hut. Zo kan iedereen een goed en eerlijk beeld krijgen van de kansen en mogelijkheden op dat moment.

We werken met een uploadsysteem waardoor het mogelijk is uw foto's rechtstreeks vanaf uw computer op het forum te plaatsen. Indien u een eigen website heeft kunt u uw foto's in plaats van uploaden ook 'linken'.


Er zijn een aantal spelregels:
 1. Liefst maximaal vijf foto's per topic.
 2. Foto’s in jpg, jpeg formaat mogen maximaal 1200 pixels aan de langste zijde, en maximaal 800 pixels kortste zijde;
  • dus bijvoorbeeld vierkant formaat is maximaal 800 bij 800 pixels
 3. Foto's maximaal 450 kb groot


Een eenvoudige manier om de foto’s in het juiste format, en gereed voor web toepassing aan te maken is via de export functie in Photoshop: file -> export -> save for web. In het dan volgende dialoog scherm kunt u format, file type en compressie kiezen, en direct (rechts onderin) de afmeting in kB van de foto aflezen. In deze modus is de foto ook geoptimaliseerd voor weergave of web pagina’s.
 1. Het forum wordt weliswaar actief gemodereerd maar ik verzoek wel correct, respectvol en coöperatief te blijven corresponderen, zodat iedereen optimaal plezier kan beleven aan onze hobby
 2. We behouden het recht ongepaste foto's en bijdragen te verwijderen indien daar aanleiding voor mocht zijn.Plaatsen van een bijdrage:
 1. Zoek het voor u van toepassing zijnde onderdeel, bijvoorbeeld de post waarop u wilt reageren en/of ga naar de sectie over de hut die u bezocht heeft
 2. Bij de fotohutten gaat u naar het topic van de door u bezochte fotohut en klik op ´antwoord´onderaan het laatste bericht/laatste pagina.

 3. U tikt nu eenvoudig uw tekst in het kader.
 4. Als u een foto wilt plaatsen klikt u op ‘bijlagen’ onder het kader van uw bericht, waarna u in de file explorer de foto die u wilt plaatsen kunt kiezen uit het folder systeem op uw PC en als u de foto heeft gekozen klik dan OK.
 5. Om de foto ook daadwerkelijk in de tekst op te nemen dient u ook OP 'VOEG IN' TE KLIKKEN!!!. Anders wordt hij als bijlage gestuurd.
 6. Indien tekst en foto’s naar tevredenheid zijn samengesteld, klik op ‘Toevoegen’ om uw bericht te plaatsen.


Reageren op een bijdrage:

- Klik onder het bericht waar u op wilt reageren op ‘antwoord’
- Volg de aangegeven stappen.


Tip: Als je op de hoogte wilt worden gehouden van nieuwe reacties op een bepaald bericht klik je onderaan dat bericht op 'abonneer'.
Laast bewerkt: door Beheerder.
Discussie gesloten.
 • Pagina:
 • 1

Please publish modules in offcanvas position.