Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Onderwerp:

HBN-3 resultaten 6 dagen 8 uren geleden #5293

Dank je wel Peter!!! Ik was volop aan het googlen nadat ik door iemand binnen de groep vogelvrienden op een dwaalspoor was gebracht op een eerder door mij geplaatste foto die ik 2 weken geleden had genomen bij een andere fotohut. Deze leek heel erg op deze qua uiterlijk / veren. Ben dus heel blij met jouw reactie.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

HBN-3 resultaten 6 dagen 10 uren geleden #5292

Hallo Tom en Rini,

Mooie plaatjes hoor.
Rini, de foto die in je post is bijgevoegd is van een juveniele bonte vliegenvanger. Zonder twijfel.
Peter

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

HBN-3 resultaten 6 dagen 11 uren geleden #5290

Dagje fotohut 3 dinsdag 30 juni 2020

Afgelopen dinsdag was het al weer voor de 5de keer in de vijfde maand dat ik deze mooie fotohut heb mogen bezoeken, hiermee zit ik op de helft van 10 bezoeken verdeeld over 10 maanden en iedere maand was wel iets bijzonders. Aanvankelijk zou ik om 4.00 uur op staan maar door de weersvoorspellingen werd dit 4.30 uur. Rond 6.20 uur kwam ik aan op de parkeerplaats en bracht eerst mijn spullen naar de fotohut om daarna een stuk door het bos te wandelen op zoek naar mooie takken, na deze heerlijke ochtendwandeling was het tijd om de gevonden takken in gereedheid te brengen en hier en daar het nodige voer aan te brengen. De familie GB Specht zat al op mij te wachten als ook een aantal Vinken, rond 7.30 uur was ik klaar met alles en kon het feest beginnen. Het beloofde een koude en winderige dag te worden met de nodige regen en moest rekening houden dat de vogels niet veel zin zouden hebben om te komen. In de ochtend was dat ook zo en met name de Kool- en Pimpelmezen kwamen laat op gang, het weer viel alles mee op een paar kleine regenbuien na want ook het zonnetje probeerde er door te komen en met name het eerste deel van de middag. Iets na 18.00 uur kwam nog heel even de Roodborsttapuit en zette de teller aanvankelijk op 20, bij het bekijken van de foto's deze week zag ik dat ik naast de Glanskop ook de Matkop had gefotografeerd en daarmee kwam de teller op 21 vogelsoorten. Door de weersomstandigheden bleven enkele soorten maar heel kort voor de hut waardoor ik daar geen foto's van heb, andere kwamen helemaal niet. Grootste twijfel voor mij is nog steeds de Vliegenvanger of dit nu de Grauwe is zoals door anderen herkend of de Bonte, aanvankelijk had ik de Bonte geschreven maar door twijfel dit gewijzigd in Grauwe.
Ik hoop dat iemand binnen het forum uitsluitsel wil en kan geven en heb daarom er een foto hieronder van geplaatst tezamen met die van de GB Specht, Koolmees, Merel, Roodborst (juv.), Tjiftjaf en Vink.

Rond 18.30 besloot ik op te gaan ruimen en weer tevreden huiswaarts te gaan, de volgende vogelsoorten heb ik mogen spotten: Appelvink, Boompieper, Fitis, GB Specht, Geelgors, Gekraagde Roodstaart, Glanskop, Goudvink, Grauwe- of Bonte Vliegenvanger, Grote Lijster, Koolmees, Matkop, Merel, Pimpelmees, Putter, Roodborst, Roodborsttapuit, Sijs, Tjiftjaf, Vink en Zanglijster.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

HBN-3 resultaten 6 dagen 12 uren geleden #5289

Mooie foto's Tom, ik had afgelopen dinsdag aanvankelijk ook Bonte Vliegenvanger (juv.) in het schriftje gezet maar omdat op de dagen daarvoor Grauwe Vliegenvanger was ingevuld en iemand binnen Vogelvrienden reageerde op een foto van mij die ik 1,5 weken eerder had gemaakt vanuit een andere fotohut begon ik te twijfelen en veranderde het in Grauwe Vliegenvanger. En nog steeds twijfel ik, zou jij of Han mij het verschil uit willen leggen zodat ik de vogel de juiste benaming kan geven? Ik wil er graag van leren. Alvast bedankt. M.vr.groet, Rini

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

HBN-3 resultaten 6 dagen 12 uren geleden #5288

Een opgeblazen Goudvink en een kuifmees met een echte kuif. Geweldig :woohoo:

Zoals ik al schreef, superfoto's

Groet Yvonne (onder ander account)

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Laast bewerkt: door Roland Schuyer.

HBN-3 resultaten 6 dagen 17 uren geleden #5285

Hierbij alvast enkele foto's van gisteren 4-7

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Please publish modules in offcanvas position.